Spökjakten!


Vi tror att det finns många fler spöken än de som spökar i Rum 213. Därför har vi startat en spökjakt för att samla in så många berättelser och bilder av spöken som möjligt. Vi besöker skolor i Skåne och arrangerar kreativa spök-lab tillsammans med de som har spökhistorier att berätta.

Vi samarbetar med Återskapa och använder deras materialbank under två timmar då vi pratar om spöken och skapar en egen figur eller dräkt/mask med en unik berättelse. Vi tar även upp materialens förmåga att ”gå igen” då vi arbetat med spillmaterial som får nytt liv i workshopen.

Om deltagarna vill, skulle vi gärna vilja använda deras egna spöken i det fortsatta arbetet med filmen Rum 213, till exempel här på vår hemsida eller möjligen i en framtida utställning.

Är er skola intresserade av att delta, så gör ni en intresseanmälan till oss med förslag på datum i januari eller februari 2017. Observera att vi har begränsat med workshop-tillfällen och att det är “först till kvarn” som gäller, samt att vi just nu endast kan erbjuda skolor i Skåne workshops.

Workshopen är en del av upplevelsekonceptet knutet till Rum 213, och genomförs med stöd av Region Skåne.

För mer information kontakta elin(a)rum213.se

Reportage från besöket på Mala Skola HÄR