Framför kameran

Här berättar skådespelarna från filmen om sina karaktärer, och hur det var att spela dem.

 

elvira

ELVIRA

Spelas av: Wilma Lundgren

Min karaktär Elvira gillar katter och sin bästis Sibel. Som person är Elvira ganska lugn och jag kan tänka mig att hon inte är en av de populära i skolan. Hon tar inte så mycket plats. Jämfört med de andra tjejerna är Elvira inte en lika stark individ, hon vågar inte säga ifrån lika mycket men hon är snäll och bra på att hålla hemligheter.

Jag tycker att jag själv är väldigt lik Elvira! Vi har samma sätt att vara på, jag tror verkligen att vi skulle kunna var bra kompisar i verkligheten.

Mina egna intressen är bland annat att dansa. Jag gillar serier och filmer, att lyssna på musik och att vara med mina vänner. Jag bryr mig mycket om alla som jag gillar.

Det var jättekul att spela in filmen, det roligaste var nog att lära känna alla andra som spelade i filmen. Vi har fortfarande kontakt. Det var inte så svårt att vara som Elvira men det svåra var nog att börja tänka och agera som henne. Den roligaste inspelningsdagen var verkligen strandscenerna.

Instagram: wilmalundgren_
Snapchat: w.iilmaa

2

MEJA

Spelas av: Ella Fogelström

Jag skulle säga att Meja som jag spelar i filmen Rum 213 gillar att stå i centrum och inte har något problem med att ta plats! Hon älskar att retas och busa med sina kompisar men gillar inte lika mycket när de gör samma sak mot henne. Hon är också väldigt snäll och rolig men som alla i den åldern så kan även hon få humörsvängningar ibland! Meja är feminist, hon säger alltid emot när någon använder kvinnor som det svaga könet. Hon är väldigt modig och är oftast den som vill utmana ödet lite. Hon är också lite av en ”ihopfixare” för andra par på kollot, hon älskar att försöka matcha ihop folk som hon tror skulle passa bra ihop!

Jag skulle absolut säga att jag är lik min karaktär på flera sätt! Jag är feminist, älskar att fixa ihop mina kompisar och busar ofta med vänner. På min fritid håller jag på med cheerleading och brinner såklart för skådespeleri.

Att spela in filmen var helt fantastiskt! Jag har personligen alltid drömt om att spela huvudroll i en långfilm. Vi hade så himla kul under inspelningen och vi blev så himla bra vänner! Håller fortfarande kontakten med alla andra skådespelare och vill absolut inte tappa den. Det svåraste med filmen var nog när man skulle visa mycket känslor, att verkligen hitta in sig i karaktären och tänka: hur skulle Meja gjort nu? De roligaste inspelningsdagarna var helt klart när vi spelade in vid stranden! Men de mest spännande var nog vid Hjördis hus…

Instagram: ellaafogelstrom
Snapchat: ellafog

3

BEA

Spelas av: Elena Hovsepyan

Min karaktär Bea är en som verkligen gillar böcker och det övernaturliga. Hon är en väldigt lugn och snäll person.
Precis som min roll Bea så gillar jag själv övernaturliga saker.

Jag gillar verkligen att sjunga och dansa, det är några av mina favoritgrejer att göra på min fritid. Min familj och framtiden betyder mycket för mig. När jag blir äldre så vill jag bli artist.

Det var väldigt roligt att få se hur allting gick till på filminspelningen och att spela in filmen Rum 213 är en av dom roligaste sakerna jag har gjort i mitt liv.

Instagram: elenaahovsepyan

melker

MELKER

Spelas av Pascal Andersson

Rollen Melker är ganska blyg och säger inte så jättemycket. På ett sätt är jag lik karaktären och på ett annat sätt inte. Jag kan vara blyg och tyst om jag t.ex är trött eller är med någon som jag inte känner så bra. Men om jag är med de jag känner bra, som mina kompisar, då är jag inte alls blyg.

Mina intressen är att rita, spela piano, klarinett, basket och pingis. Sen gillar jag också att umgås med kompisar. Att spela in filmen Rum 213 var jättekul och spännande!

Instagram: pascalandersson03

4

KEVIN

Spelas av: Filip Laj

Jag skulle säga att Kevin är en kille som gillar att busa och att bestämma över folk, en väldigt kaxig och kall typ. Till exempel vill han inte visa om han har känslor för någon. Fast trots att Kevin är dryg och kaxig så har han även en rädd och osäker sida. Jag tycker att jag är lite lik Kevin eftersom han älskar att skämta och göra folk irriterade på ett roligt sätt. Däremot så är jag inte som Kevin när det gäller den kaxiga och nästintill ”mobbande” sidan. 

Jag tycker det är riktigt kul att stå framför kameran och att få andra att skratta. På fritiden skapar jag egna filmer och är kreativ med vänner.

Jag tycker att inspelningen gick som väntat fast det var mycket roligare! Det enda som kunde vara svårt att spela in var lägerelds-scenerna eftersom värmen och röken från elden blåste rakt på en.

Instagram: filiplaj
Youtube: Filip L

isak
ISAK
Spelas av Kasper Lund

Min rollkaraktär Isak älskar att göra saker han aldrig har testat. Det är första gången han är på ett kollo och han börjar trivas direkt. Han tränar innebandy på fritiden och det bästa han vet är att lyssna på musik. Han är en skön och rolig kille som är glad och nyfiken på det mesta. Han är inte alls den kaxiga typen utan istället snäll och schysst.

Jag är ganska lik Isak eftersom jag själv är glad och sprallig och även jag gillar att lyssna på musik. Jag älskar att vara med kompisar och på fritiden spelar jag gitarr och sjunger. Jag tycker också om att sporta, speciellt att träna karate.

Det var en stor upplevelse och väldigt roligt att spela in filmen Rum 213. Vi hade grymt kul under inspelningen och vi blev ett riktigt bra gäng allihop. Jag trivdes verkligen med att spela Isak. Ibland var det svårt att hålla sig för skratt, speciellt i scenerna med flotten på stranden. På det stora hela tycker jag att det var otroligt spännande och vill gärna vara med om det igen.

Instagram: Kasper_lund_
Snapchat: karre89
5

HENNY

Spelas av: Felicia Klang

Min rollkaraktär Henny gillar katter. Hon är mystisk, gillar att klä sig på ett lite gammaldags sätt med originella smycken och klänningar. Henny är tystlåten, blyg och gillar att vara för sig själv. Förutom att jag också gillar katter så är jag väldigt olik min rollkaraktär då jag älskar att umgås med kompisar, är öppen och utåtriktad och är inte superförtjust i klänningar. Det var lite svårt till att börja med att sätta mig in i min rollkaraktär då jag är så olik henne, men efter ett tag så kom man in i det och då försökte jag tänka mer som henne.
Jag bryr mig om min familj och mina vänner och älskar att umgås med dem.
Fotboll, dans och att skådespela såklart 🙂 är stora fritidsintressen för mig.
 
Det var jätteroligt att spela in filmen och träffa så många duktiga skådespelare och som var en supertrevlig grupp och kunde umgås bra under inspelningarna. Det här var en av mina bästa upplevelser i mitt liv hittills.
Instagram: Felicia.k.04

Snapchat: felicia0431

arvid

ARVID

Spelas av: Ian Strömberg

Min karaktär Arvid blir lätt sur. Men han gillar att vara rolig och stå i centrum, och han gillar godis och att spela spel.

Jag är som person ganska lik min rollkaraktär förutom att jag inte vill stå i centrum hela tiden. Jag gillar att spela in Youtube-videos, att gå på teater, skådespela och spela badminton. Jag kollar mycket på Youtube.

Det var jättekul att spela in filmen men också lite nervöst när jag skulle säga mina repliker.

Youtube: Ian Strömberg och IanSpelar

SIBEL

Spelas av: Maja Magnusson

Man får inte veta så mycket om min karaktär Sibel, men hon är Elviras bästis.

Det roligaste jag vet är att sjunga, dansa och spela teater. Det senaste året har jag varit med i två musikaler på Kristianstads Teater, dels som Lilleputt i Trollkarlen från Oz och nu senast som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. I somras var jag med i en musikteater om Christina Piper, regisserad av Dag Norgård, i Tomelilla. Förutom sång, dans och teater är det viktigt för mig att få vara med kompisar!

Jag tyckte det var jätteroligt att vara med och spela in filmen! Och lite spännande. Man visste ju inte riktigt hur det går till på en filminspelning och hur många som gör en massa olika saker!

Instagram: majamagnussoon

MEBEL

Spelas av Agnes Mikkeline Hansen

Min rollkaraktär Mebel är filmens spöke, hon är ganska blyg, men ändå ganska lurig. Hon vill gärna ha vänner, men för att hon är så blyg blir det svårt för henne att ta kontakt.

Jag är lik Mebel på det sättet att jag kanske är lite mer gammaldags ibland och även lite blyg. Jag gillar också att läsa böcker och jag har alltid gillat att kolla på film och serier. Just nu kollar jag på den norska serien SKAM. Min favoritfilmgenre är historiska filmer som typ Arn och den danska filmen ”En Kongelig Affære” med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen i huvudrollerna.
Jag gillar att rita, måla och skulptera, alltså kreativa saker. Jag har gått på cirkusskola sedan jag var 5 år gammal, men jag tränar mest vighet där.

Jag bryr mig om miljön som typ att spara på vatten, el och andra resurser. Jag har lite OCD med folk som bara låter vattnet rinna eller inte stänger igen kylskåpet. Jag tycker inte heller man ska köpa kläder bara för att köpa – klädtillverkning är ofta inte bra för miljön och det är ofta barn som arbetar under dåliga förhållanden på fabrikerna.

Angående att spela in filmen så tyckte jag det var roligt att jag skulle spela spöke – jag har alltid önskat mig att spela död. Jag hade dock gärna varit med mer i filmen och haft fler repliker.

Instagram: @agnesmikkeline
Snapchat är Agnes Hansen / agnes.hanse

bjo%cc%88rn

BJÖRN

Spelas av Arman Fanni

Björn är en av kolloledarna i filmen. Han vill att barnen ska ha roligt på kollo, men för att det ska vara skoj på kollo är det viktigt, enligt honom, att det är ordning och reda. Han vet att det annars kan bli rörigt och aktiviteterna och stämningen kan bli lidande om det inte finns någon struktur.

Min rollkaraktär Björn och jag är lika i vissa aspekter. Att ha vilja ha det roligt samtidigt som man har ansvar är något jag känner igen mig i. Men samtidigt hanterar han saker som jag personligen hade gjort annorlunda. Det är den processen som jag tycker är spännande att utforska som skådespelare. Att hitta likheter och olikheter hos karaktären med mig själv, för att sedan känna empati med karaktärens val och slutligen gestalta dem.

Jag är en filmnörd. Det går sällan en dag utan att jag kollat på minst en film eller ett tv-serieavsnitt. Annat som jag gör på fritiden, förutom att titta på film och skådespela är att spendera tid med mina vänner och hitta på aktiviteter såsom att spela biljard, bowla och spela bandy. Hälsa på familjen i Linköping är något som är mysigt. Saknar ofta min mammas underbara mat!

Det har varit en rolig upplevelse att spela in Rum 213. Det blev kronologiskt min andra långfilm, men den första filmatiseringen av en bok och den första biofilmen. Det var roligt att träffa alla underbara ungdomar och barn som medverkade, det kom upp många minnen från min ungdomstid som jag hade glömt. Det är super-roligt att spela in film, tiden man får med crewet när man umgås och lär känna varandra är minst lika roligt som själva skådespelandet. Det är en lyx att träffa så många människor som delar ens intresse.

Instagram: armanfanni

JENNIFER

Spelas av Paula Sundberg

Min rollkaraktär Jennifer jobbar sin första sommar som kolloledare på Björkuddens kollo. Hon tycker inte det är så kul att vara ansvarsfull och även om hon gillar barn är hon nog egentligen inte så intresserad av att ta hand om dom. Hon vill nog vara på kollo själv. Äta popcorn och bada och hänga med nya kompisar. Men hon är väldigt fin också! Innerst inne vill hon väl och tycker om äventyr och spökhistorier.

Det finns ju vissa likheter mellan Jennifer och mig. Jag har själv jobbat som kolloledare under de senaste fem somrarna, men till skillnad från Jennifer tycker jag kollo är världens bästa grej. Men jag tycker också om att chilla, är rätt slarvig och har nog lite samma humor.

2017 går jag sista året på scenskolan i Malmö. Jag tycker om att spela och lyssna på musik, teater, resa och äta chips och titta på serier med mina systrar. Jag tycker det var jättekul att spela in filmen! Det roligaste var nog att spela mot stjärn-trion som spelar Bea, Meja och Elvira! Dom var så grymma och jag som bara kom in då och då blev lugn av att de var så proffsiga. Svårast var nog att spela en kolloledare som var rätt olik mig själv eftersom jag kom direkt från mitt riktiga kollo-jobb när vi spelade in filmen i somras.. Vart lite förvirrande ibland, hehe.

HJÖRDIS

Spelas av Anki Lidén

Hjördis som jag spelar i filmen är bestämd och lite karg. Jag är lik Hjördis på det sättet att jag också är bestämd haha!

Jag tycker om att jobba med film och tv, ser mycket film och är lite besatt av BBC serier.

På inspelningen så hade jag roliga dagar. Emelie Lindblom är en jättefin regissör. Tjejerna som spelade Elvira, Bea och Meja, deras energi, både i arbetet och utanför inte minst! Haha fick mig att komma ihåg att, herregud, så var det ju när man var i den åldern!

Alla skådespelare i filmen kommer att presenteras här, håll dig uppdaterad om när genom att följa oss på instagram och facebook!

 

ELVIRAS MAMMA

Lisette Pagler

 

SIBELS PAPPA

Anders Blentare